Hoor je mij wel?

Als je de partner van een ondernemer of drukke zakenman bent, weet je dat hij altijd “aan”. Staat. Deze mensen werken niet van 9 tot 5, een ondernemer gaat 24 uur per dag 7 dagen per week door. Nieuwe ideeën worden bedacht, problemen opgelost en het bedrijf wordt draaiende gehouden. Deze energie is inspirerend en kan ook zijn positieve weerslag op jou hebben, het heeft echter ook zo zijn nadelen zoals je misschien al wel ontdekt hebt. Want hoe zorg je er voor dat jullie ook samen als partners goede gesprekken hebben? 

Een goed gesprek

Wanneer je je partner midden op de dag vertelt over het wel een wee van de kinderen op school heb je grote kans dat hij wel luistert, maar je niet hoort. ’s Avonds aan tafel worden dan vragen gesteld over onderwerpen die je ’s middags al lang hebt verteld. Jij raakt geïrriteerd, want tsja, je wilt niet alles twee keer vertellen. Hij raakt geïrriteerd, want hij had het druk en datgene wat je vertelde écht niet opgeslagen. En voor je het weet kun je een goed gesprek wel vergeten. Voor een goed gesprek zijn natuurlijk altijd twee mensen nodig, maar ik kan je alvast wel tips geven hoe je de meest ideale situatie creëert. 

Maak een afspraak

Want ook ik herken bovenstaande situatie en heb daar een oplossing voor gevonden die voor ons beiden heel goed werkt. Ik merkte namelijk dat mijn partner, wanneer ik hem gedurende de dag wat vertelde wel luisterde, maar met niet voldoende hoorde. Hij zat namelijk met zijn gedachten bij zijn werk. En hoe graag we het misschien wel zouden willen, je aandacht is nu eenmaal niet te verdelen. Ik moest uitvinden hoe hij 100% zijn aandacht bij mij en mijn verhaal zou hebben. Dus ik heb zijn agenda er bij gepakt en voor de volgende dag een afspraak van 10 minuten ingepland. In eerste instantie voelde dat natuurlijk wel tegenstrijdig: ik ben toch zijn partner en niet een zakenrelatie? Waarom zou ik een afspraak moeten inplannen om even wat te vertellen? Maar toen ik de volgende dag op het geplande tijdstip met hem in gesprek ging, merkte ik dat hij 100% aandacht voor mij had. Er was immers op dat moment niet iets anders dat gepland stond en dus zijn aandacht opeiste. Zijn volledige aandacht ging naar mij en ik voelde me gehoord. 

Misverstanden

Sinds we regelmatig een afspraak inplannen, zijn misverstanden doordat hij maar met een half oor luisterde, als sneeuw voor de zon verdwenen. We kunnen even ongestoord met elkaar praten en luisteren dan ook echt naar de ander. Inmiddels weten de kinderen dit ook en plannen zo ook hun afspraken in. Neemt niet weg dat er af en toe toch nog wel eens een noodgeval tussendoor komt, want een bebloede knie bij het spelen in de tuin laat zich immers niet plannen!

Wij maken dus gebruik van een afspraak in de agenda om zo gedurende de dag toch even tijd voor elkaar vrij te maken en het werkt uitstekend voor ons. Wellicht heb je wat aan deze tip, of heb je een eigen manier gevonden? Ik ben heel benieuwd naar je ervaring. Laat me weten wat in jullie relatie het beste werkt.


En wil je nog meer lezen over hoe jullie je relatie goed houden, terwijl één van beiden een drukke, veeleisende baan heeft? Dan heb ik speciaal voor jou twee e-books geschreven!

Hierin lees je de meest voorkomende valkuilen en obstakels en hoe je die samen kunt overwinnen. 

Lieve groet,

Larissa


Gratis e-Magazine!

Ben je partner van een succesvolle man of vrouw? Lees dan ons gratis 'Executive Spouse' e-Magazine! Vol verhalen en tips die jou kunnen helpen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

Download ons gratis Executive Spouse e-Magazine