Mama heeft het druk

Iedereen heeft het tegenwoordig druk, het is bijna gek als je iemand hoort zeggen dat ze het lekker rustig heeft. Maar als moeder heb je het misschien nog wel het drukste van iedereen. Want hoe doe je dat: een goede balans vinden tussen je werk, je ambities, je gezin en je partner? Het is niet gek dat veel moeders hier struikelen en soms door de bomen het bos niet meer zien. 

Ik herken dit als geen ander, ook ik heb een gezin, een vrij groot gezin mag ik wel zeggen, mijn eigen doelen en een partner met een drukke zaak waarin ik ook meehelp. Dus in de loop der jaren ben ik door schade en schande wijs geworden en heb ik veel geleerd. Ik heb hier in elk geval een paar hele praktische en handige tips voor je, die je direct kunt toepassen.

  1. Laat het schuldgevoel los
    Ja, ik weet dat het lastig is. Je gaat aan het werk en je kind gaat naar de crèche of je moet thuis een presentatie afmaken terwijl je kind graag met je wil tekenen. Geloof me, ook ik heb het daar moeilijk mee gehad. Maar besef ook dat je door te werken meer geld verdient en dus veel leuke dingen met ze kunt doen op het moment dat je wel vrij bent. Maar misschien nog wel belangrijker, je leert je kinderen dat werken nu een maal bij het leven hoort voor zowel mannen als vrouwen. Zolang je er voor zorgt dat je er 100% voor ze bent als je vrij bent, geef je ze de boodschap mee dat jij zelfstandig bent en goed voor jezelf zorgt, maar er ook voor hen bent als het nodig is.

  2. Zorg voor balans
    Balans is een sleutelwoord. Je kunt namelijk niet alleen maar met je werk bezig zijn en niet met je kinderen. Maar andersom werkt het ook niet. Jij wordt er als persoon niet gelukkiger van, als je niet kunt doen waar je passie ligt. En dat merken je kinderen ook. Dus zoek naar een balans die voor jou werkt en waarin je tijd voor jezelf, je kinderen, je relatie en je werk goed verdeeld hebt. 

  3. Zorg voor rust en structuur
    Ren jij elke morgen als een kip zonder kop door het huis om de schoolspullen en broodbakjes bij elkaar te zoeken? Sta je elke keer voor de kast en vraag je je af wat je nu weer aan moet trekken? Geen idee wat er voor vanmiddag, laat staan morgen op de agenda staat? Ik heb nieuws voor je, dat kan anders! Zorg voor een planning, zet bijvoorbeeld ’s avonds alles al klaar voor de volgende dag. Dat geeft rust en zo begin je je dag al een stuk relaxter. Dat geldt ook voor je kleding. Je kunt dit per dag doen, maar nog beter, voor een week. Kijk in het weekend wat je voor de komende week gepland hebt en hand je kledingsets klaar. Nu hoef je het setje alleen maar uit de kast te pakken op het moment dat je het nodig hebt! 

Zoals ik al zei, ik ben geen onbekende met het fenomeen drukke mama, maar ik heb daar gelukkig mijn weg in gevonden. Ik heb je hier al een paar tips gegeven, maar ik heb speciaal voor jou het  Duizend Dingen Doen Pakket ontwikkeld. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om meer balans, focus en rust te vinden in jezelf, je gezin en je werk.

Zeg de drukte maar gedag, en vind de rust terug in je leven!

Gratis e-Magazine!

Ben je partner van een succesvolle man of vrouw? Lees dan ons gratis 'Executive Spouse' e-Magazine! Vol verhalen en tips die jou kunnen helpen.

Download ons gratis Executive Spouse e-Magazine