Meer Me-time in No-time!

Je herkent het vast wel, je bent met van alles en nog wat bezig, de kinderen moeten naar school, je partner heeft een drukke baan, er moet een huishouden gerund worden, je hebt vrienden en zelf ook een baan. Voor je het weet is er weer een dag voorbij of een week. En wanneer is de laatste keer geweest dat je iets voor jezelf gedaan hebt? Je vraagt je misschien af wanneer je dat dan in hemelsnaam had moeten doen. En waarom is me-time dan zo belangrijk? In dit blog leg ik je uit waarom me-time je productiviteit juist verhoogd én ik geef je tips hoe je er voor zorgt dat je meer me-time krijgt.

Waarom heb je me-time nodig?

Af en toe even tijd voor jezelf is belangrijk in dit drukke bestaan. Veel vrouwen zijn geneigd om meer voor anderen te zorgen dan voor zichzelf. Maar juist door af en toe die ontspanning te nemen, laad je zelf weer op en kun je meer geven. Je partner en kinderen hebben juist helemaal niks meer aan je als je helemaal opgebrand bent. Je verliest jezelf, je eigen ik en wijkt langzaam maar zeker van je kern af. Om dat te voorkomen en geen slaaf te worden van wat je allemaal moet, is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. 

Hoe zorg ik voor meer me-time?

“Oké, ik heb het druk”, zeg je “en dan “moet” ik ook nog meer tijd voor mezelf nemen. Daar heb ik de tijd niet voor”. En ik antwoord dan:” Daar heb je geen tijd voor, daar maak je tijd voor.” Ik heb 5 tips voor je verzameld hoe je ondanks drukte toch meer me-time kunt creëren.

  1. Ik zei het net al even, je maakt tijd voor jezelf. Als je een planning maakt van de week en van elke dag, zorg dan dat je ook tijd voor jezelf inplant. Als het in je planning staat ben je meer geneigd je er aan te houden, dan wanneer je het op z’n beloop laat. Er komt dan altijd wel weer iets tussen. Start met het inplannen van een half uur per dag en beschrijf in de planning wat je gaat doen. Dat kan het lezen van een boek zijn, een lekker bad of een aflevering van je favoriete serie. Het doet er niet toe als het maar tijd en ontspanning voor jou is.
  2. Wanneer je elke ochtend als je opstaat, niet meteen in de aanvalsmodus gaat, maar even 5 minuten voor jezelf neemt, zul je zien dat je de rest van de dag rustiger bent. Ook dat is me-time. Die 5 minuten kunnen bestaan uit stretchen, meditatie, ademhalingsoefeningen of gewoon even relaxed naar buiten kijken. Pak je moment als je net wakker bent en kom tot rust.
  3. Ik gaf al een om elke dag een half uur voor jezelf te plannen. Je kunt er ook een dagelijks ritueel van maken. Zoals vroeger om 15:00 uur theetijd was met een koekje, zo zou je dit ook nu weer kunnen plannen. Juist doordat het een ritueel wordt, gaat het in je systeem zitten. In het begin moet je het nog plannen, maar al gauw gaat het vanzelf en kun je niet meer zonder. 
  4. Voor de competitieven onder ons, zou je ook een challenge kunnen aangaan voor iets dat je leuk vindt maar te weinig doet. Bijvoorbeeld 30 dagen een zwart wit foto van je ontbijt maken of iets sportievers: een squat challenge waarbij je 30 dagen lang elke dag wat meer squats doet. Vindt je lichaam ook leuk! Doordat je een uitdaging voor jezelf bedenkt of aan eentje meedoet online, wil je die eindstreep halen. En dat zorgt weer voor iedere dag een me-time moment.
  5. Ga bepaalde taken outsourcen. Is het echt ingewikkeld om me-time te vinden, dan kun je overwegen om bepaalde taken uit te besteden. Wat dacht je van elke week een schoonmaakster die de grote zaken aanpakt? In de tijd dat zij bezig is, kun jij iets voor jezelf doen. Je kunt ook met andere moeders een haal en breng schema voor school afspreken. Zo hoef je niet iedere dag je kinderen te halen en te brengen. Er zijn meerdere mogelijkheden, wees creatief en maak tijd voor jezelf.

Zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, bepaal wat voor jou het beste werkt om meer tijd voor jezelf te creëren en ga aan de slag met me-time!

Gratis e-Magazine!

Ben je partner van een succesvolle man of vrouw? Lees dan ons gratis 'Executive Spouse' e-Magazine! Vol verhalen en tips die jou kunnen helpen.

Download ons gratis Executive Spouse e-Magazine