Over Larissa

 

 

Mijn naam is Larissa Ignacio, moeder van 6 kinderen en partner van Jan-Willem.

Jan Willem is een succesvol ondernemer. Samen werken we aan een succesvolle onderneming en goed functionerend gezin. 

Hij noemt mij de fundering waarop het gezin en de zaak gebouwd is.  

 

Bovenstaande is een korte omschrijving van wie ik ben en wat ik doe, maar niet wie ik werkelijk ben en wat ik voor je kan betekenen. Wil je meer weten over mij en mijn ervaringen, lees dan verder.

Toen Jan-Willem en ik elkaar leerden kennen had hij met zijn ex-partner 3 jonge kinderen. Hoewel deze nog bij hun moeder woonden, kwamen ze eens in de twee weken naar ons toe.

En tijdens de eerste vakantie was ik ineens full-time stiefmoeder. Dat was een lastige periode, waarin ik keuzes moest maken.

 “Wil ik dit wel en is onze relatie sterk genoeg?”

Dat bleek gelukkig wel zo te zijn, de volgende uitdaging kwam op mijn pad.

De omgangsregeling werd omgedraaid: de kinderen zouden dus 2 weken bij ons zijn en dan een weekend bij hun moeder.

Opnieuw de keuze: “Wil ik dit wel?Kan ik wel full time stiefmoeder zijn en mijn eigen plannen parkeren?”. 

Jan-Willem is ondernemer en moest zijn zaak draaiende houden. 

Mijn salaris was niet toereikend, maar ook de afstand naar mijn werk zou te groot worden. Ik besloot in het diepe te springen en er vol voor te gaan. Doordat we verhuisden naar het ouderlijk huis van de kinderen bleef voor hen alles hetzelfde, ik denk dat dat mede geholpen heeft om een goede basis te leggen. Het eerste jaar ging alles prima, totdat de moeder, opnieuw, de omgangsregeling wilde terugdraaien.

Een hectische en verwarrende periode volgde, allerlei instanties bemoeiden zich met deze zaak en dan vooral vanuit het oogpunt van het dossier en niet vanuit de werkelijke situatie.

Ik vervulde mijn moederrol, de kinderen waren aan mij gehecht en andersom natuurlijk ook. Het getouwtrek tussen alle instanties ging me niet in de koude kleren zitten, maar we gingen door.

We verhuisden naar België, wat ons ook de kans gaf om opnieuw te beginnen en vrijer als gezin naar buiten te treden. Samen kregen we nog 3 kinderen, waardoor ik nu moeder ben van in totaal 6 kinderen. 

Ik heb 7 jaar als reclasseringsmedewerker gewerkt voor de justitiële verslavingszorg.  Hier heb ik geleerd dat zowel achter elke crimineel als achter elk slachtoffer een mens schuilt met een verhaal.

 Ik heb naar al deze verhalen geluisterd en er is bijna niets wat ik niet al gehoord heb.

Mijn incasseringsvermogen en inlevingsvermogen is groot. 

Daarnaast ben ik 4 jaar lang gastdocent geweest aan hogeschool Zuyd voor de module persoonlijke ontwikkeling. Deze module werd gevolgd door de nieuwe lichting sociaal agogische hulpverleners, sociaal juridische dienstverleners en maatschappelijk hulpverleners.

Ook ben ik een jaar maatschappelijk werker/ coördinator geweest van woonbegeleiding en stervensbegeleiding voor verslaafde aidspatiënten.

Dit staat allemaal in contrast met mijn tienerjaren. In deze periode heb ik de modellenwereld verkend,waar alles om uiterlijk en goed imago draait. Hoe verschillend ook, maar beide werelden zijn een geweldige leerplek geweest.

Je kunt dus niet zeggen dat ik niet van uitdagingen houd!

Al deze ervaringen en meer hebben mij gevormd tot wie ik nu ben, maar wat had ik een aantal jaar geleden graag geweten wat ik nu wist.

Door deze gedachte wist ik zeker, dat ik mijn kennis en know how met jou wil delen.

Natuurlijk via de seminars, trainingen en magazine artikelen op mijn website, maar ook in persoonlijke gesprekken.

Lieve groet,

Power to Power

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor ons online magazine en blijf op de hoogte van de laatste blogs en artikelen.


Schrijf je hier in

Download ons gratis Executive Spouse e-Magazine