Waarom een date goed is voor je relatie?

Je partner heb je misschien leren kennen via gezamenlijke vrienden, je sportclub, tijdens het uitgaan of je werk. Je gaat samen uit eten, naar de bioscoop een weekendje weg en je leert elkaar beter kennen. Zo weet je of je bij elkaar past en of je met elkaar verder wilt. 

Maar als je eenmaal samenwoont, getrouwd bent en/of kinderen hebt, dan stopt dat. Je zit wellicht samen op de bank voor de tv of doet je eigen dingen. Het risico hierbij is dat je langzaam maar zeker van elkaar vervreemdt. Je heb geen goede gesprekken meer en de gesprekken die er zijn gaan over oppervlakkige dingen als de lunch voor de kinderen of de afspraak op school. 

Hoe zorg je ervoor dat je ook als stel nog steeds samen sterk staat?

Je had vast al een vermoeden door de titel van dit blog, maar ik denk dat quality time met je partner wonderen doet voor je huwelijk. En ja, dat is dus niet hetzelfde als samen voor de tv hangen. Wanneer je samen kinderen hebt of een drukke baan, heb je de neiging om alleen daar over te praten. Je wordt als het ware opgeslokt hierdoor. Maar je bent natuurlijk meer dan alleen moeder of werknemer, je bent ook een partner en je bent jezelf! Je loop de kans je eigen identiteit te verliezen als je alleen maar bezig bent met alle rollen die je moet vervullen. 

Plan een date-night

Het plannen van een date-night met je partner, even zonder de kinderen en zonder de focus op je werk, zorgt ervoor dat jullie als stel met elkaar verbonden blijven. Je hebt andere gesprekken en je kunt in alle rust je eigen eten opeten zonder dat je kind gevoerd hoeft te worden. Begrijp me niet verkeerd: ik ben blij met mijn kinderen en zou ze voor geen goud willen missen. Maar juist als mijn man en ik even samen kunnen zijn, zorgt dat er voor dat we beiden weer kunnen aarden. Wie zijn we, wat doen we en waar doen we het voor. En natuurlijk hebben we het ook op ons avondje samen wel over de kinderen, maar dat gaat dan niet over de afspraak bij de tandarts, maar over wat voor leuke kinderen we hebben. We fantaseren over de toekomst, wat ze zullen worden en wat wij dan zullen doen. Je hebt dus hele andere gesprekken met elkaar. 

Quality time hoeft niet veel te kosten

Een afspraakje plannen betekent quality time voor elkaar. Dat vergt soms inderdaad even wat planning. Een oppas voor de kinderen, geen werk telefoontjes en een restaurant reserveren. Maar zelfs dat laatste hoeft niet eens per sé. Een lekkere lange wandeling maken kan ook. Of wat dacht je van een gezellig diner voor twee met kaarslicht thuis, als de kinderen op bed liggen? Het gaat er immers om dat je even tijd voor elkaar maakt en dat hoeft geen geld te kosten. 

Laat je standaard routine dus varen en krijg weer oog voor elkaar. Verras elkaar met een speciaal afspraakje of plan eens in de twee weken een filmavond samen. Zolang je er maar voor zorgt dat jullie alleen even tijd voor elkaar hebben, zonder gestoord te worden door anderen. Je zult merken dat het in het begin misschien wat ongemakkelijk is, maar dat je na verloop van tijd gaat uitzien naar jullie afspraakjes. Daarnaast zul je ook in het dagelijks leven merken dat je makkelijker communiceert met elkaar en dat je meer begrip voor elkaar hebt. Ik zeg een win-win situatie! Dus wanneer ga jij jullie date-night plannen?

Gratis e-Magazine!

Ben je partner van een succesvolle man of vrouw? Lees dan ons gratis 'Executive Spouse' e-Magazine! Vol verhalen en tips die jou kunnen helpen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

Download ons gratis Executive Spouse e-Magazine